Ziekenhuis, schildpadjes en mangrove
Door: Hannie
Blijf op de hoogte en volg Bende
09 Augustus 2013 | Maleisië, Cherating
Op vrijdag besluiten we te starten met een ritje naar het ziekenhuis. Nikee blijft last houden van haar blaas. We denken dat ze misschien een blaasontsteking heeft. We worden snel geholpen en haar urine wordt gecheckt. In eerste instantie lijkt het niet echt een blaasontsteking, maar ze krijgt toch een antibioticakuur met paracetamol. Wéér een vies drankje, maar ze neemt het heel stoer, bijna kokhalzend, toch! Trots op deze grote meid!
's Middags gaan we naar Cherating om een boottocht door de mangrove te maken. Eerst stoppen we nog even bij de schildpaddenopvang, om te vragen of we vanavond schildpadden mogen vrijlaten. Al snel komt Jeroen terugrennen. Het is eigenlijk gesloten, maar als we willen mogen we een teiltje met jonge schilpadjes naar de zee brengen. Zó ontzettend gaaf! Lieve inimini schildpadjes! De kinderen laten er allemaal 2 los en ik pak de laatste, een enorm lieverdje en noem hem Niek. Lieve Niek loopt snel en daadkrachtig naar de zee waar hij de grote golven in duikt, een paar keer koprollend terugkomt en dan de grote zee inzwemt. Ik weet zeker dat dit een grote en stoere schildpad wordt!
Daarna dan echt op naar de boot. Indrukwekkend mangrovebos met apen, slangen en leguanen! We vinden het erg mooi en genieten. Onze kapitein vertelt over hoe de mangrovebomen zich voorplanten, hoe de dieren leven en hoe het vroeger was. Nikee is na een half uurtje varen een beetje verveeld en vraagt: Hebben ze hier ook wifi? :-) Na een uurtje valt ze in slaap... Na de boottocht gaan we nog even wat drinken op het strand. Bijzonder om te zien hoe de mensen hier met kleren aan de zee in gaan. Er wordt ook veel gevliegerd met prachtig gekleurde vliegers.
Vervolgens rijden we naar een visrestaurant onderweg naar Kuantan. Grote aquariums vol verse vis voor het uitkiezen. Helaas is het restaurant bomvol en moeten we naar een naastgelegen eettentje. Dat is niet echt een succes. Weinig keuze en niet zo fris allemaal. Nikee eet wat kip, Annebel en Jeroen wat garnalen en Nino vooral rijst. We rijden snel naar huis en stoppen even bij de bakker die we gisteren hadden ontdekt. We kopen wat broodjes en eten die in het hotel op. Dan snel douchen en de tassen inpakken, morgen gaan we op weg naar het tropisch regenwoud!
09 Augustus 2013 - 16:57
Albert En Ria:
Lieve Nikee, wij hopen dat je heel gauw beter wordt. Wat maken jullie schitterende dingen mee!!! Wat een lieve kleine schildpadjes, prachtig hoor!! Dikke knuffel van opa en oma en geef jij de rest van de familie er ook maar een van ons. Xxxxx